Bjerknessenteret

Arktis sett fra Arendal – fra Arendalsuka 2018

September 5, 2018

Om Arktis og nordområdene, hvor vi ønsker å ta opp flere perspektiv, som vårt nasjonale nærings- og kunnskapspotensiale, vår nasjonale selvforståelse og ikke minst, Arktis som en internasjonal prioritering med tilhørende geopolitiske utfordringer. Ordstyrer er Tor Eldevik, UiB-professor og forskningsleder ved Bjerknessenteret. Et opptak fra samtalen "Arktis sett fra Arendal" under Arendalsuka 2018.

Medvirkende: 
— Arne O. Holm er ansvarlig redaktør for High North News, en uavhengig avis ved Nord Universitet i Bodø. Han er tidligere journalist i Dagbladet, Dagens Næringsliv og NRK Brennpunkt. 
— Tor Eldevik, professor ved UiB og Bjerknessenteret. Han er en av våre fremste fageksperter på Arktis. Han er også nestleder i det store nasjonale forskningsprosjektet Arven etter Nansen som nå er i ferd med å kartlegge det nordlige Barentshavet. 
— Berit Kristoffersen er førsteamanuensis og samfunnsgeograf ved UiT Norges arktiske universitet. Hun jobber spesielt med politiske strategier knyttet til åpningen av Nordområdene for oljevirksomhet, arktisk politikk og fornybar energi.
— Eirik Sivertsen er stortingsrepresentant Arbeiderpartiet i Nordland. Han er opptatt av at verdiskaping basert på ressursene i nord må gi betydelige og varige ringvirkninger lokalt.

Episoden er redigert av Andreas Hadsel Opsvik.

Musikken er av Lee Rosevere - Arcade Montage. Creative commons lisens B.Y. 3.0

Play this podcast on Podbean App